Endometrioza

Dobrý den, před dvěma týdny jsem byla na chirurgickém zákroku s podezřením na levostrannou tříselnou kýlu. Neměla jsem jiné obtíže než hmatnou bouličku v oblasti levého třísla. Při operaci našli cystu a ne kýlu. Dle zprávy: oválná šedohnědá hladká excize 4,5x2x2 cm na řezu tvořena multilokulární cystou se serózním obsahem a hladkým povrchem. Vazivová stěna cysty vystlaná převážně tlakově atrofickým oploštělým místy cylindrickým epitelem, ojediněle s malým množstvím prokrváceného přilehlého strmatu. Nález nejspíše odpovídá ložisku heterotopické endometriozy. Můj dotaz je následovný: v lednu 2016 jsem asi po 10 letech vysadila antikoncepci (je mi 27 let) a chtěla bych otěhotnět. Cyklus doteď pravidelný 31-34 dní, ovulace vždy prokázána ovulačním testem 17 - 20 den cyklu. Na chirurgii mi jen řekli, že kdybych měla v budoucnu problémy mám se zmínit gynekologovi. Je možné, že mám endometriozu a budu mít problémy s otěhotněním? Velice mě to trápí. Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Jak popisuje histologie pravděpodobně se jednalo o ojedinělé ložisko nemyslím že by jste měla mít obtíže s graviditou. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bojujte s křečovými žilami sportem
Články: Bojujte s křečovými žilami sportem
Křečové žíly jsou...
Odstranění klíštěte v deseti krocích
Články: Odstranění klíštěte v deseti krocích
Správné odstranění klíštěte...
Skoncovat s cigaretami pod odborným dohledem se vyplácí
Články: Skoncovat s cigaretami pod odborným dohledem se vyplácí
Na léčbu závislosti na...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Biologika pomáhají omezit zánět v kloubech
Články: Biologika pomáhají omezit zánět v kloubech
U revmatoidní artritidy...
Kašel kvůli pálení žáhy? Ano, je to možné!
Články: Kašel kvůli pálení žáhy? Ano, je to možné!
Refluxní choroba jícnu se...
Laryngitida
Články: Laryngitida
Laryngitida je zánět...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: