Endometrióza

Dobrý večer pane doktore, je mi 31 let, před třemi lety mi byla zjištěna endometrioza(mám čtyřletou dceru), byla jsem na laparoskopii, kde mi byly odstraněny na obou vaječnících cysty, poté jsem prodělala hormonální léčbu(půl roku). S otěhotněním jsem problém neměla, ani teď podruhé ne(měsíc po vysazení antikoncepce jsem pokaždé otěhotněla), ale od porodu syna(nyní má rok a půl) stále krvácím nebo alespoň špiním, když jsem kojila tak jsem brala Azalii, po ukončení kojení Logest, nyní jsem měla na tři měsíce předepsané Pramino, ale žádné zlepšení se nedostavilo, tak mám opět předepsán Logest. Při kontrole, mi pan doktor zjistil cystu na levém vaječníku, nyní už mám bolest i na dotyk a krevní vyšetření prokázalo, že jde o endometriozní cystu a tak prý záleží na mě, jestli chci znovu prodělat laparoskopii nebo počkat. Prý čím více zákroků, tím se mohou objevovat srůsty. Tak nevím jak se rozhodnout a taky kam bych případně šla na zákrok. Pocházím z Přerova (Olomoucký kraj). První laparoskopii jsem prodělala v Prostějově, tak nevím jestli mám jít znovu tam nebo jsem na netu našla nemocnici v Novém Jičíně, kde se údajně specializují na endometriozu. Ještě mě trápí únik moči, není to žádná hrůza, únik pociťuji při skákání, běhání, kýchnutí, je možné, že by to bylo spojené s endometriozou? Nebo mám zcela vysadit antikoncepci? Další děti ale neplánujeme. Mohl byste mi, prosím, poradit? Mnohokrát děkuji za odpověď. Přeji příjemný den, Pánková.

Odpověď odborníka:

Pokud neplánujete děti operační zákrok by moh být radikálnější, a zbavit vás potíží je li prokázaná endometrioza a hormonální léčba nevede k dobrému výsledku jiná než operační nezbývá.S potížemi s močením to nemá žádnou souvislost. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x