Endometrioza ??

Dobrý den, už v Prosinci min. roku jsem si všimla, že něco není uplně v pořádku začala jsem mít hodně bolestivou menstruaci na kterou jsem nikdy netrpěla. Začínala jsem špinit někdy i 4 dny před MS i po a objevovala se mi taky hodně tmavé kousky krve při MS. A cca jeden týden mě opravdu hodně bolelo v místě levého vaječníku občas i na pravém. To přešlo krom bolestivé menstruace, a vše s ní spojené. Taky mi začali už cca 1/2 roku před tím být hodně nepříjemné i bolestivé některé polohy při sexu. V Březnu na přev. prohlídce my pan doktor našel varixy na levé straně dělohy na které mi předepsal cyclo3for. A poš. zánět. který se ještě jednou po tom opakoval léčeno entizolem. Cytologie v pořádku. Problémy s mentruací, špiněním atd...prý bylo z dlouhého užívání HA Chloe (5let) V tu dobu mi začli bolesti v pr. podbříšku a pan doktor mi doporučil zajít na chir. ambulanci kvůli příp. chr. zánětu slepého střeva. Tam několikrát akutní stav vyloučen. Od Března do června jsem neužívala žádnou antikoncepci. 1X na vyvolavací injekcu kvůli MS. Krevní testy v pořádku. V červnu po dalších bolestech nalezena cysta 45mm komorová na pr. vaječníku. Začala jsem brát HA Softinelle po cca 2 mesících na UZ bez cysty.Podbříšek mě pobolíval ještě asi 1 týden po vyšetření. Nyní jsou to občasné střídavé nepatrné pobolívání/tlak v oblasti pr. a lv. vaječníku. Musím ještě dodat, že občas mě bolelo (píchání) v konečníku někdy i při dosedu celá hýždě a záda těsně nad kalhotkami u kříže na pr. str. což bylo cca 3x a po pár dnech vše přešlo přisuzovala jsem to cystě. Nyní beru 3 měsíce již zmiňovanou HA a jsem skoro v pořádku krom tedy toho že mi jsou stále některé polohy nepříjemné a občas cítím pobolívání v podbříšku. Menstruace je bolestivá jak kdy(tento měsíc hodně min. skoro vůbec). Poslední týden mě trápí i nafouklé břicho nevím zda je to tím, že hodně piji, salmonelou nebo něčím jiným. A proto by mě zajímalo zda se může jednat o Endometriozu příp. něco jiného?. Byla jsem i na sonu břicha, kde paní doktorka řekla, že na slepák to nevypadá. Od ledna jsem už prodělala 2X angínu, v Březnu mononukléozu, Jater. testy v pořádku, ale chodím na kontrolní sona kvůli pr. jater. laloku., CT jater a pobřišnice v pořádku, ted momentálně jsem dostala salmonelozu....takže už je toho na mě trochu moc. 5 let z5 jsem nebyla nemocná. Netuším, zda to vše spolu může nějak souviset. Je mi 23 let a vážím 54 kg. Omlouvám se za dlouhý dotaz, ale chtěla jsem svůj problém poprast co nejpřesněji. Mockrát děkuji za váš názor. Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za delší dotaz, alespoň lze trochu poradit:) doporučila bych diagnostickou laparoskopii, pokud máte stále bolesti břicha. Ta by potvrdila diagnosu endometriosy nebo ne. Potíže mohou souviset s endometriosou, ale také nemusí. Udělala ještě bych stěry na chlamydie a mykoplasmata.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Borelióza a revmatoidní artritida? Záměna možná!
Články: Borelióza a revmatoidní artritida? Záměna možná!
Dvě různá onemocnění, dvě...
Tři typy reakcí na hmyzí bodnutí: víte, co kdy dělat?
Články: Tři typy reakcí na hmyzí bodnutí: víte, co kdy dělat?
Rozkvetlá louka lákající k...
Kojíte? Dbejte na správnou stravu!
Články: Kojíte? Dbejte na správnou stravu!
Kojením předává matka...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Tyreotoxická krize: příznaky rozpoznejte včas, jde o život!
Články: Tyreotoxická krize: příznaky rozpoznejte včas, jde o život!
Tyreotoxická krize je život...
Šest faktorů ovlivňujících úspěch umělého oplodnění
Články: Šest faktorů ovlivňujících úspěch umělého oplodnění
Nedaří se vám otěhotnět a...
Řepku včely milují, alergici už méně
Články: Řepku včely milují, alergici už méně
V polovině dubna zaplavují...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: