Endometrioza

Dobrý den, jsem trochu bezradná - je mi 28 let a přála bych si otěhotnět, v říjnu mi však byla laparoskopicky odstraněna cysta a srůsty na vaječníku a diagnostikována endometrioza, vše bylo zachováno.Jeden lékař mi nařídil půl roku užívat Synarel a potom rychle jakýmkoliv způsobem otěhotnět, druhy mi nabídl nejdříve zkusit otěhotnět a po neúspěchu nasadit hormonální léčbu. Chtěla bych znát váš názor? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přikláním se ke druhé variantě. Nejprve se pokuste o otěhotnění a teprve až v případě neúspěchu začněte s léčbou.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: