Endometrióza

Dobrý den, jsem necelý rok po hormonální léčbě endimetriózy. V tuto chvíli beru léky na úpravu cyklu, protože asi 3 měsíce od ukončení léčby jsem permanentně krvácela. Léky beru asi půl roku. Endometrióza mi byla zjištěna laparoskopicky. Zajímalo by mě, zda je nějaká jiná možnost než laparoskopicky zjistit, že absolvovaná léčba byla úspěšná? V posledních asi 2 měsíce cítím pnutí, píchání, tlaky vpodbřišku. Přičítala jsem to probíhající ovulaci. Ráda bych se zbavila obav, že endimetrióza nebyla úspěšně přeléčena nebo, že se mohla vrátit. Dočetla jsem se, že se vrací asi rok od ukončení léčby. Předem Vám děkuji za odpověď Daniela

Odpověď odborníka:

Naprosto přesnou odpověď,zda byla endometrióza zcela vyléčena je second look laparoskopie,ultrazvuk může jen naznačit. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: