Endometrioza a její léčba

Dobrý den. V květnu mi byla laparoskopicky operovaná endometrioza, levý vaječníkmám přirostlý ke stěně dělohy, nešlo jej odříznout, museli by mi ho vzíti celý (za ním je taky ložisko) Vzhledem k mému věku mi doporučili lékaři otěhotnění, a to co nejdříve. Hned po opraci se v červnu zadařilo, ale ve 4tt jsem potratila, a musela jsem abolvovat kyretáž. Nyní mi moje lékařka nabízí buď léky Visanne na půl roku, a nebo 4 - 6 měsíců Utrogestan zavádět a následně se znovu pokusit o mimi. Do léku Visanně se mi moc nechec, četla jsem na něj dost negativních recenzí ohledně tloustnutí a padání vlasů, ale zároveň že úspěšně na endo pomáhá, avšak dle názorů lékařů těhotenství také. Teď 7 týden po potratu jsem začla mírně sportovat a ozval se ten levý vaječník. Tak nevím co by teď bylo nejlepší a jsem z toho všeho zmatená. Bojím se, že pokud za půl roku otěhotním, zase se mi do té doby endo rozjede, a já o to zase přijdu :-(

Odpověď odborníka:

PO POTRATU A REVIZI SE DOPORUČUJE ALESPOŇ 3-6 MĚSÍCŮ NEOTĚHOTNĚT ABY SE SNÍŽILI RIZIKO OPAKOVÁNÍ,BYLO BY TEDY NEJROZUMNĚJŠÍ ABSOLVOVAT LÉČBU PREPARÁTEM VISSANE COŽ JE NEJLEPŠÍ CO MÁME K DISPOZICI A POTÉ SE POKOUŠET O GRAVIDITU. PŘÍJEMNÝ DEN

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x