Endometrióza a zažívací potíže

Dobrý den! ráda bych se zeptala, jestli se endometrióza může vyskytnout i v žaludku nebo v takových místech aby dělala velké zažívací potíže. (bolest žaludku, nadýmání, zácpa,...). Několik let mě opakovaně trápí právě tyto potíže. Doposud jsem měla všechna vyšetření u gastroenterologa bez nálezu až nyní mi zjistil "prý malinkatý vřídek" v žaludku. Nasadil léky po kterých se mi mělo do 2 týdnů ulevit. Bude to 4 týdny a ještě se mi neulevilo. Před 8 lety, před těhotenstvím jsem měla endometriózu laparoskopicky potvrzenou, která se projevovala bolestí v podbřišku, neustálé špinění celý měsíc, bolest a krvácení při styku. Tak mi napadlo, jestli moje nynější obtíže nemůže opět způsobovat případná endometrióza? Menstruaci mám celkem pravidelně, ale cca týden před každou menstruací mám špinění. Občas mě během měsíce mimo menstruaci pobolívají prsa a občas cítím při styku nepříjemný tlak či lehčí bolest. Mohlo by se stát, že lékař zamění endometriózu za malý žaludeční vřed? I když je asi pravděpodobnější, že vřed jsem si "vypěstovala", protože jsem dlouhodobě v psychické nepohodě z neustálých zažívacích potíží. Moc děkuji za odpověď!

Odpověď odborníka:

Endometriózu za žaludeční vřed není možno zaměnit v klidu vyčkejte nastoupení účinku léků které jste dostala, ale v první řadě je nutno zklidnit psychiku bez toho bude léčba málo účinná. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: