Endometrioza, cysta na pravém vaječníku, tumor v dutině břišní

Chtela bych se zeptat na par veci. Cca pred 3tydny mi zjistili endometriozu, 10 cm cystu na pravem vajecniku a 20 cm cystu (tumor) dutine brisne ktera mi tlaci na levy vajecnik. Operovat by me meli za mesic. Bricho me stale boli, obcas mi dela problem chuze. Pred cca mesicem jsem trpela nejakou dobu prujmem, po kazdem jidle jsem musela na wc, ted posledni tyden s tim mam problem abych si na velkou dosla, takze tim mam bolesti jeste vetsi. Leky neuzivam a ani nic podobne ze strachu. Operace se bojim. Bojim se komplikaci. Myslite si, ze by se mohlo neco stat pri operaci? A ze bych mohla byt nekdy tehotna? Uz se nekdo s necim podobnym setkal?? Dekuji za info a rady.

Odpověď odborníka:

Zuzano, ničeho se nebojte, na operaci jděte, těžko říci, jak bude operace konkrétně probíhat, jste mladá, nemělo by dojít k žádným závažným komplikacím. Zároven si myslím, že u Vás bude těhotenství možné, nemá smysl se dopředu stresovat. Současná medicina je již velmi kvalitní a na vysoké úrovni a i kdyby došlo při operaci k odstranění obou vejcovodů, vlastní děti mít můžete, podstatné je, aby Vám zůstala alespon část jednoho vaječníku a to si myslím, že lékaři jistě zachovají. S přáním pěkného dne, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x