Endometrioza nebo něco jiného?

Dobrý den, mám dotaz. Je mi 21 a poslední cca 4 roky mám nesnesitelné bolesti při menstruaci, jsou to opravdu silné křeče, na které nepomáhají ani velké dávky prášků proti bolesti. Vždy mne totálně vyřadí z provozu, jelikož se k tomu přidá průjem, závratě, zvracení, občas i mdloby. I mimo menstruaci mne pobolívá v pravém podbřišku (to již od 10 let)- několikrát jsem letěla na pohotovost s podezřením na zánět slepého střeva- nic se nepotvrdilo. Kromě toho se mi každý měsíc objevují záněty močového měchýře, které trvají 1-2 dny a vždy se mi je podaří rozehnat pitným režimem a kapkami z lichořeřišnice. Dalším problémem je úbytek váhy, v 18 letech jsem z 55 kg spadla na 50 a stále se mi nedaří přibrat. Napadla mne možnost, zda netrpím endometriozou, jelikož podobné příznaky měla i máma, které nemoc ve 30 letech potvrdili. Užívala jsem 2 roky HA Lindynette- bolesti byli sice slabší, ale přesto. Pak jsem je na rok musela vysadit, nyní začínám brát HA Belaru. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Kontinuální braní antikoncepce je léčba jak bolestivé menses tak i endometriózy,podezření na ni může vyslovit ultrazvuk,ale definitivně ji může potvrdit jen laparoskopie, úbytek váhy s tím nemá souvislost, zánět močového měchýře není dobré léčit sama,má se zhotovit kultivace a pak podle citlivosti nasadit léčbu,jinak se vám budou obtíže státe vracet. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x