Endometrióza = rizikové těhotenství?

Dobrý den paní doktorko, měla bych na Vás dotaz. Mám prokázanou endometriozu 2.stupně - na moč.měchýří a děloze, chtěla bych se zeptat, zda je endometrioza důvodem prohlášení těhotenství za rizikové kvůli této nemoci? Nebo je možné mít těhotenství "normálního průběhu jako u žen bez endo" ? Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, endometriosa je chronické onemocnění, které postihuje různou měrou poměrně početno skupinu žen. Její projevy mohou být různě závažné, mimoo jiné i problém s otěhotněním. Pokud už žena otěhotní, ložiska endometriosy během těhotenství zůstávají "v klidu" a málokdy způsobují nějaké obtíže. Pouhá diagnoza endometriosy nečiní průběh těhotenství rizikovým.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: