Endoproteza kycelniho kloubu

Vazeny pane doktore, mela bych na Vas prosbu, v minulem roce jsem podstoupila operacni zakrok a mam do dnesniho dne stale bolesti. MRT ukazuje pouze problem se svaly okolo nahradniho kloubu. Kdyz jsem se zeptala osetrujiciho lekare, tak nemel cas mi nic vysvetlit a musim pry cvicit. Na MRT jsou jakoby nejake vlnky okolo kloubu. Nemuzete mi poradit, co by mohlo zapricinit tenhle problem. Vysetreni krve je negativni a zadne znamky zanetu atd. Tenhle tyden jsem mela otok na koleni u druhe nohy. Uz nevim, pripadam si jako simunlant. Mam stale bolesti, mam zasebou rehabilitace, masaze a civicim. Dekuji predem za odpoved.

Odpověď odborníka:

Individuální posouzení stavu pacienta, hybnosti kloubu, nález na rtg je nezbytný. Pohybu mohou bránit i ossifikace, t.j.kostně minerál. . výsev v blízkosti kloubu. Pokud komponenty endoprotézy a jejich zavedení je v pořádku, což předpokládáme, vyžaduje stav pomalé pokračující cvičení na rehabilitaci.Nepřetěžování kloubu, berle minimálně .po dobu poůl roku. Za velmi vhodné považuji lázeňskou léčbu, sírné koupele. Zažádejte o lázeňsko rehabilitační léčbu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: