Enterococus faecalis v ejakulátu

Dobrý den, již delší dobu mám ve spermiích enterokoka. Byl přeléčen atb na 20 dní, ale problémy přetrvávají. Chci se zeptat jestli je možné se s partnerkou pokoušet o miminko a jestli se ta bakterie může na ní přenést nebo spíš aby pak neměla nějaké záněty a výtoky. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážený Martine, samotný kultivačně pozitivní ejakulát bez dalších příznaků se nemusí léčit. Partnerku nijak významněji neohrožujete, protože na povrchu penisu a v samotné pochvě se i tak vždy nachází bakterie

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: