Enterokok v pochvě

Dobrý den, již cca měsíc mě téměř kontinuálně trápí bolesti a svědění v podbřišku (jakože uvnitř, lehce na kraji genitálu, rozhodně ne jako při mykóze a ne trvale), výtok bílý lehce zapáchající (dle mého subjektivního hodnocení), při močení potíže nemám (vyjma častého nucení na močení - jakoby hyperaktivní močový měchýř). Obdobné obtíže mám s většími či menšími přestávkami již asi 2 roky, včetně bolesti při styku (vždy přeléčeno s krátkodobým efektem - trpěla jsem na mykózy). Gynekologa jsem nedávno změnila. Aktuálně urolog nic nezjistil, gynekolog mi sdělil, že byl v pochvě zjištěn enterokok, chlamydie ne. K léčbě si mám pořídit volně prodejné čípky, až teprve potom by se přistoupilo k léčbě ATB. Pocit v podbřišku je velmi nepříjemný (něco mezi svěděním/pálením a bolestí), výtok mi přijde silnější (což je nepříjemné) a časté nucení na močení taktéž není příjemné, proto se Vás chci zeptat, zda mohu gynekologa požádat ještě o nějaké další vyšetření, aby se vyloučilo ještě něco dalšího / zacílila léčba, resp. mám trvat na nasazení ATB už teď? Za odpověď předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těžko mohu zasahovat do léčby bez vyšetření, narozdíl od vašeho lékaře nemám dostatek informací. Konzultujte svů problém s ním, jistě Vám poradí vhodnou léčbu.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: