Entizol 10x500mg a clogín

Dobrý den,dnes jsem byla u svého gynekologa s tím,že mám výtoky(bez zápachu a svědění)a překyselené vaginální prostředí,po vyšetření mi poradil,abych si dělala výplachy CLOGÍNEM,prý je to pro mě nejlepší,ale jelikož s tím bojuji dlouho(zkoušela jsem výplachy jedlou sodou a podobně)tak jsem se ptala jeslti na to nejsou ještě nějaké vaginální čípky a předepsal mi ENTIZOL 10X500MG.Mě teď zajímá,jeslti ty čípky entizol jsou antibiotika?Používám antikoncepci LINDINETTE20,takže jestli se mi sníží účinnost antikoncepece?Také bych radši antibiotika nebrala,kvůli všem vedlějším účinkům(četla jsem tu,že hodně lidem tyto čípky způsobily problémy -svědění,pálení atd.).Tak by mě zajímalo,jeslti by nestačily jen ty výplachy,když mi gynekolog doporučil nejdřív je,ale na druhou stranu těch problémů bych se moc ráda už zbavila,tak zda je lepší skombinovat čípky a po nich ty výplachy?Když ty čípky jou antibiotika,tak by měli vše co mi to dělá ve vagíně zahubit.Jaké jsou teda na to odezvy,pomáhají čípky od entizolu a výplachy od clogínu na takové problémy?a na co přesně se entizol předepisuje - záněty,bakterie, či ph? A měl by se léčit i nějak přítel?děkuji za odpověď přeji hezký den!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antibiotika nehubí vše, ale pouze mikroorganismy (bakterie, kvasinky), které jsou citlivé na účinnou složku přípravku. Entizol je chemoterapeutikum, je to (podobně jako antibiotika) přípravek účinný na určitou skupinu bakterií a také na prvoky (např. Trichomonas). Entizol je tedy účinný lék při přemnožení a infekci mikroorganismy citlivými na tento přípravek. Lokálně užívaný Entizol zcela určitě nesníží účinek užívané kombinované hormonální antikoncepce. Vaginální roztoky jsou vhodným doplňkem intimní hygieny. Clogin obsahuje též účinné látky působící proti zánětu, svědění a množení patogenním mikrorganismů. Dostala jste doporučení od lékaře, musíte se nyní rozhodnout, co budete užívat. Pokud chcete léčbu zkombinovat, doporučila bych Vám vaginální výplachy až po dokončení léčby Entizolem. Partnera léčit není třeba.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: