Entizol

Dobrý den, již přes měsíc mám bolesti v pravém podbřišku a v oblasti bederní páteře. Byla jsem na gynekologickém vyšetření (běžné vyšetření + vaginální ultrazvuk). Byla mi zjištěna nějaká infekce (nevím jaká) a zvětšený pravý vaječník, na kterém jsou nějaké cysty (nevím přesnou definici - prý se to vytvoří při hormonální nerovnováze). Prý to není nic závažného? Antikoncepci užívám. Lékař mě a mému partnerovi předepsal Entizol a mně Macmiror complex. Je možné zjistit infekci běžným vyšetřením a ultrazvukem, aniž by byl udělán výsledek stěrů? Léky užívám již týden, ale stále mám bolesti v podbřišku. Mám tedy ještě vyčkat, jestli bolest odezní po dobrání léků, nebo mám znova navštívit lékaře? Četla jsem, že by tyto léky měly po 3 dnech zabrat, ale bohužel to tak není. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Některé infekce pochvy mají svůj typický vzhled, takže je možno je diagnostikovat již při vyšetření, jiné potřebuji laboratoř - kultivaci a mikrobní obraz poševní. Ale Entizol je lék na lokální léčbu a rozhodně neléčí bolesti v podbřišku, bylo by vhodné zopakovat vyšetření. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Entizol a tromboza | Od: Kateřina | 27.2.2014 17:26
Dobrý den, můj gynekolog mně a mému přítelovi
předepsal Entizol. Chtěla jsem se zeptat, jestli to
může brát můj přítel, když cca před 3 měsíci prodělal
žilní trombózu a momentálně bere detralex a xarelto?
Děkuji za odpověď
reagovat
re:Entizol a tromboza | Od: Poradna uLékaře.cz | 3.3.2014 14:45
Dobrý den, na příspěvky v diskusi lékař
neodpovídá, prosím položte dotaz do poradny.
Děkujeme
reagovat
Entizol a tromboza | Od: Kateřina | 27.2.2014 17:25
Dobrý den, můj gynekolog mně a mému přítelovi
předepsal Entizol. Chtěla jsem se zeptat, jestli to
může brát můj přítel, když cca před 3 měsíci prodělal
žilní trombózu a momentálně bere detralex a xarelto?
Děkuji za odpověď
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Paradentóza
Články: Paradentóza
Paradentóza nebo...
Články: "Těžké" a "lehké" alergeny aneb Na hmotnosti záleží
Lehké alergeny nezískaly...
Pár cigaret a bechtěrev přijde rychleji
Články: Pár cigaret a bechtěrev přijde rychleji
Pokud trpíte Bechtěrevovou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Ze života klíštěte
Články: Ze života klíštěte
Klíště, které nás ohrožuje...
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: