Entizol a ha bonadea

Vážený pane doktore, chtěla bych se zeptat, zda vaginální tablety Entizol, kterými je léčen zánět, ovlivňují účinnost hormonální antikoncepce Bonadea? U lékaře i v lékárně mi bylo řečeno, že pouze po dobu lokální léčby bude jisté snížení účinku, ale poté už by vše mělo být v pořádku. Avšak protože beru HA již delší dobu, tak vím, že 1. týden užívání antikoncepčních pilulek je zásadní, proto tomu příliš nerozumím. Pokud bude účinnost HA snížena už v prvním týdnu, předpokládám, že bude snížena i do doby než začnu další platíčko antikoncepce. Nebo se mýlím? Velmi děkuji za Vaši odpověď a vážím si toho.

Odpověď odborníka:

Metronidazol se metabolizuje pomalu takže bych se sníženou účinností z opatrnosti raději počítal až do dalšího plata. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: