Entizol v těhotenství

Dobrý den paní doktorko, jsem ve 30tt a již podruhé mi za těhotenství byla zjištěna po kultivaci bakteriální vaginoza, nyní mi moje obvodní gynekoložka předepsala Entizol 250mg 2 tbl. po 12 hodinách na 5 dní abychom bakteriální vaginozu zcela vyléčily. Mam i problem s tvrdnutim břicha a užívám hořčík. Můj dotaz je ale ohledně samotného entizolu, nemůže ohrozit ditě při užívání a v tomto dávkování? předem moc děkuji za odpověď a jsem s pozdravem

Odpověď odborníka:

dobrý den, paní doktorka by vám nenapsala lék,který by uškodil vašemu miminku.entizol se nesmí užívat v prvních třech měsících těhotenství a v době kojení(přestupuje do mléka).nebojte se.lze netizol užívat 500mg po 24 hodinách po dobu 10 dní.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: