Enuréza

Dobrý den, dcera má v 8 letech diagnozu enuréza. Již 3 roky navštěvujeme urologa. V 7 letech nám po neuspěšné lečbě Minirinem řekl, že její problém tkví v tom, že má dědičnou zátěž(manžel i tchán trpěli enurézou do cca 15ti let) a že má nedostatečně vyvinutou nervovou soustavu, konkrétně spojení mozek a moč.měchýř,a tudíž se v noci nevzbudí. Informoval nás že ji nemáme v noci budit . že to z hlediska léčby nemá význam, že zkrátka musí dozrát ono nervové spojení. Teď po roce se změnil urolog a ten nás přesvědčuje o použití alarmu, který dítě v noci budí. a mně není jasný rozdíl mezi tím, že dceru budíme sami a alarmem, který navíc je finančně náročný a uspěšnost není jistá. Pomůže dceři teda noční řízené buzení. Nevím jaký názor je správný a nechci dceru vystavovat zbytečnému stresu, z alarmu. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, já bych rozhodně alarm neaplikovala (máte pravdu s tím stresem...), pokud je dcerka z hlediska zánětů močových cest negativní a urolog ji už nemá proč léčit, prosím, poohlédněte se ve svém okolí po dětském psychologovi nebo psychosomatickém lékaři - podklad může být i (nebo hlavně!) v psychice. Je to léčba komplexní, dlouhodobá, ale většinou stav zlepšující. Kontakty zde: http://www.lirtaps.cz/seznam_mapa.htm . Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
enuréza | Od: Anka | 6.3.2011 14:34
Zde najdete adresář lékařů zabývající se enurézou a další informace http://nocvsuchu.cz. Sice pro vás to po letech je asi zbytečné, ale snad by to mohlo pomoci ostatním.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: