Eozinofily

Dobrý den, při hematologickém vyšetření mi lékař řekl, že mám krevní obraz v pořádku, doma jsem ale našla u jedné věci zvýšenou hodnotu - eozinofily 5,2% (normální hodnota do 5%), eozinofily abs. počet byl 0,5 (normální hodnota do 0,5). Mám se znepokojovat? Všechno ostatní je v pořádku. Jsem v 5tt těhotenství, právě mě lehce pobolívá v krku, kýchám (vypadá to, že mám již delší dobu na něco alergii ale nevím na co), jinak se cítím normálně. Myslíte si, že kdyby to bylo něco vážného, že by mě hematolog dále vyšetřoval? Děkuji za uklidnění. S pozdravem Lena

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zvýýšená hodnota eozinofilů bývá často pozitivní u pacientů alergiků. Doporučovala bych alergologické vyšetření, právě pokud máte příznaky kýchání, rýmu, pobolívání v kkru. Kožní testy se v těhotenství neprovádějí, ale reakce na alergeny se dá vyšetřit i z krevních odběrů. Podrobnější hematologické vyšetření není nutné.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
KN-eozinofily | Od: Radko | 27.1.2016 11:33
Dobry den chcem sa spytat, v krvnom obraze mam vsetko v poriadku iba KN eozinofily mam dost zvysene konkretne 20per./norma 0-5per./ a monocyty mam znizene na 1per. /norma 2-8per./chcem sa spytat co to moze znamenat pretoze moja lekarka to nebrala do uvahy.

dakujem za odpoved.
reagovat
re:KN-eozinofily | Od: uLékaře.cz | 29.1.2016 14:05
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
krevní obraz | Od: jana | 23.7.2015 14:58
mdobrý den chtěla bych zeptat co to znamená b-eozinofily 0.08+ červeně napsaný
reagovat
re:krevní obraz | Od: uLékaře.cz | 28.7.2015 10:53
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: