Epilepsie

Dobrý den. Od 16 mesicu do 16 let sem mela epilepsii ze kdyz sem dostala zachvat byla sem mimo nevedela sem co delam ,jezdila po nemocnicich a do 15let nic nezjistili . Pak mi v v nemocnici nasli nador na levym spatku ktery museli vyoperovat ale nechali tam kousek protoze mi rekli ze bych pak nemusela mluvit...Dnes uz to je 5 let po operaci a obcas mam takovy projevy ( hlavne v praci) ze ten zachvat citim obcas mi zabrni jazyk ale zachvat se nespusti . Chtela sem se zeptat je mozne aby se mi ta epilepsie vratila ???

Odpověď odborníka:

Dobrý den Hano. Zmíněný nádor byl asi spouštěcím faktorem pro epileptické záchvaty. Ty je nutné léčit ať je příčina jakákoliv- tj bez ložiska v mozku, nebo s ním. Úspěšné odstranění nádoru se ale nerovná okamžitého zbavení epilepsie, je nutné alespoň po určitou dobu brát dále léky. Kontrolovat neurologický nález, EEG. Někdy se záchvaty mohou objevit až po operaci nádoru, po úrazu, po mozkové příhodě i po několika měsících, protož e samotná jizva na mozku může vést k záchvatům- Uvedené potíže nutně neznamenají že se jedná opět o záchvaty epileptické, nebo že se vrací. Ale opatrnost, kontroly neurologické ,EEG, kontroly zobrazovacích vyšetření mozku- nejlépe magnetická rezonance jsou nutné. Zatím bych zkusil dávat hořčík 2xd 0,5 gramovou tabletu / v lékárnách v prodeji/. Dostatek pravidelného spánku, vyvarovat se alkoholu, vyčerpání. Zdravím dr. Šigut

prim. MUDr. Vladimír Šigut
prim. MUDr. Vladimír Šigut

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologické odd a iktové centrum nemocnice Krnov,
Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: