Epilepsie

Dobrý den,můj přítel nyní 37 let se měl od puberty epilepsii jen v noci,tvrdí,že po úraze na motorce,ale v rodině to prý měl i děda a od jeho sestry dcera/tak nevím/,až teprve od 29 let bere ty správné antiepileptické prášky,po kterých neměl 8 let záchvat, Léky mu postupně snižovali, z 1,5 až po čtvrt tablety. Nyní týden neber nic. Já se ale bojím,že se mu epilepsie vrátí. Jaký je pravděpodobnost,že se mu epilepsie vrátí?Mám strach ho nechat v noci s dětmi samotného a když řídí auto. Kouří a občas pije pivo. Můžou se mu záchvaty vrátit? ?

Odpověď odborníka:

Je docela možné, že váš přítel má genetickou dispozici a úraz hlavy na motorce pouze spustil doposud latentní onemocnění. Pokud lékaři usoudili, že léky nejsou třeba, asi k tomu měli důvod. Ale na druhou stranu chápu vaše obavy. Záchvaty se vrátit mohou. Doporučovala bych domluvit si konzultaci s jeho ošetřujícím lékařem a sdělit mu své obavy, zjistit o přítelově zdravotním stavu co nejvíce.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: