Epilepsie

Dobrý den chtěla bych se zeptat,přítel má epilepsii (poúrazovou) chceme děti ale paní neuroložka partnera vystrašila že by mohl být narušený plod.Je to hodně pravděpodobné.Můj gynekolog zase říkal že do spermii se nic nedostane.Přítel bere prášky neurotop .Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, možné riziko pro plod se netýká mužů užívajících Neurotop, ale žen, které užívají Neurotop. U mužů užívajících Neurotop není v dostupných údajích popisován žádný negativní vliv na jejich spermie nebo na jejich těhotnou partnerku. Pro Váš klid a pro naprostou jistotu doporučuji ještě probrat tuto otázku s genetikem (kde naleznete u Vás genetickou poradnu, nejlépe poradí gynekolog). Nejpodrobnější informace o přípravku včetně údajů týkajících se těhotenství a kojení naleznete na www.sukl.cz , sekce "databáze léků". Zadejte název přípravku Neurotop a dole na stránce se objeví odkaz na SPC, neboli Souhrn údajů o přípravku.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: