Epilepsie

Dobrý den,můj přítel se již od mládí léčí na noční epilepsii. Nasadili mu léky a poté neměl 10 let záchvat, Pak mu je postupně snižovali a nakonec vysadili a po 4 měsících vysazení měl záchvat. Tak mu je zas nasadili a poté postupně vysazovali. Na eeg žádní ložisko nemá, je to jen noční nikdy neměl řes den.. Nyní jak mu je zase vysadili, tj.po roce od posledního záchvatu měl znovu v noci záchvat. Jeho Mudr. mu říká,že žádné prášky na noc nemá brát,že má EEG v pořýdku a že je to od vysokého tlaku. Já teda nejsem MUDr. ,ale zdá se mi divné. Chci se zeptat zda je možné,aby epil záchvat dostal z vysokého tlaku?Zakázali mu pít kafe, tak to nemusí,ale on pije i pivo. To si nedokáže odpustit. Děkuji I.Hajná

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se záchvaty po vysazení vždy objeví, měl by léky brát trvaleji. Tvrzení , že epilepsie může být od vysokého tlaku není ničím podložené. O alkoholu a epilepsii /nejen o nich/ se dočtete na těchto stránkách http://www.epilepsie.cz/, ale obecně řečeno: alkohol by neměl pít (co zkusit nealko?)! Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: