Epilepsie?

Chtěla bych poprosit o radu dcera nyni ma 7 let uživa od 2 let antiepileptika z duvodu takoveho třesu hlavičkou, nikdy nebyl zachvat že by byla v bezvědomi jen se jako by otřepavala s eeg nam pani doktorka řekla že ma vysokou epileptickou aktivitu mozku. Naposledy eeg nalez popsany takto elektrogenesa nezrala k věku s ložisk.spec.aktivitou bitemporalně s tendenci k sec.gener. Nalez nadale v normě neložiskovy.hlav. nervy norma, eureflexie šl.sval C5-8,L2-S2 sym.stř.,py jevy negat., motorika v normě bez parez. Mužete mi prosim řict vašima slovy co to znamena? Ja se při každe navštěvě pani doktorky ptam zda bychom ty leky nemohli postupně začit vysazovat ale pořad nam řika že tam nalez je, vždycky sice o něco lepši ale je tam ,řikala nam že kolem 6 let se mozek dovyviji proto je lepši leky zanechat ted nam určitě řekne že nastup do školy bude pro mozek velka zatěž ale mne nepřijde normalni pokud nema už žadne třesy hlavičkou vubec žadny zachvat bezvědomi neměla aby nadale brala leky. I přes eeg nalez ktery tam ma když si vezmu alergii kolik lidi ma a nema vzbnec žadne přiznaky, projevy chapu že pani doktporka chrani sebe ale měla by si myslim pochopit taky nas že leky dcera zatěžuje organy za celou dobu vlastně nebyla odebrana krev na jaterni testy mužete mi prosim poradit zda tento postup je spravny pokud dcera nema žadne přiznaky ani potiže jestli je nutne leky uživat a nezkusit je vysadit jak se tělo zachova myslite že bychom měli zkusit najit někoho nezavisleho na pospouzeni zdravotniho stavu jestli by bylo možne zkusit leky vysadit Vim že sami to udělat nemužeme ani nechceme ale taky nechci aby je brala když žadne zachvaty nema. Ve 14 měsicich měla jednoiu febrilni křeče z virozy nebo to snad mohl byt epilepticky zachvat měla pak 3 dny teplotu.Od 2 let uživala leky Depaikne po velke chuti k jidlu ji byla změněny na Kepru rano a večer a nevim zda nemuže byt taky těmito leky že je od mala takova vztekla, agresivni jsme z toho s manželem už neštastne jak se chova i proto bych je chtěla zkusit vysadit , v pa mame jit po pul roce na kontrolu a po třičtvrtě roce na eeg a už ted přemyšlim co dal děkuji Vam za odpověd

Odpověď odborníka:

Epilepsie se nemusí projevovat pouze stavem bezvědomí s křečemi, záchvat může probíhat i formou třesu hlavou, jak píšete, zvláště je li přítomen specifický nález na EEG, jak je u Vaší dcery. Nutnost antiepileptické medikace je třeba stanovit mimo jiné na základě typu záchvatu, každý má jinou záchvatovou pohotovost a od toho se odvíjí i medikace i u pacienta, který již záchvat nemá. Obecně lze i u člověka, který je bez záchvatu a má patologický nález na eeg léky vysadit. Zkuste se s paní doktorkou domluvit.
Při medikaci keprou není třeba kontrolovat jaterní testy ani krevní obraz. Je to lék k organismu celkem citlivý.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Trápí vás zápach z úst? Zbavte se ho jednou provždy!
Články: Trápí vás zápach z úst? Zbavte se ho jednou provždy!
Nepříjemný zápach z úst...
Proč nám cukají oči?
Články: Proč nám cukají oči?
Pod cukáním nebo svíráním...
Chronická rýma: můžete skončit i na operačním sále!
Články: Chronická rýma: můžete skončit i na operačním sále!
Myslíte si, že rýmu stačí...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Cholesterol pod lupou: víte, co přesně znamenají naměřené hodnoty?
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x