Epilepsie a antideprevisum

Dobrý den, trpím myoklonickými záchvaty (JME). V případě dobré životosprávy v podstatě bez problémů. Léky neužívám. Nicméně musel jsem začít užívat antidepresiva (Zoloft) pro léčbu úzkostné poruchy. Jakmile Zoloft beru, objevují se mi občas záchvaty, a to při situacích, ve kterých se do té doby neobjevovaly. Zkoušel jsem Zoloft vyměnit za Citalopram, ale efekt byl stejný. Pravděpodobně jsem velmi citlivý na tento typ léků (i v malých dávkách). Mé dotazy: 1) Existují antidepresiva jiného typu, která bych mohl používat? 2) Dávalo by smysl začít užívat nějaké antiepileptikum? Každopádně s ohledem na možnost řídit motorová vozidla (doposavad jsem dle svého neurologa schopen) - tzn. aby mi nebyl odňat. Děkuji, Petr

Odpověď odborníka:

Vážený Petře,juvenilní myoklonická epilepsie je celoživotní,dosud nevyléčitelná nemoc,ale velmi dobře léčitelná,při minimální antiepileptické terapii jsou pacienti trvale bez záchvatů i myoklonů.Lěčit epilepsie antidepresivynení vhodné,pokud máte psychické problémy kontaktujte psychiatra,opravdu nelze jen dle Vašeho dopisu lék doporučit,Kl

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x