Epilepsie a léky

Dobrý den, před třemi měsíci mi byla zjištěna epilepsie, beru léky Levetiracetam 500 mg. Po krátké době užívání jsem občas měla takový tlak ve spáncích. přišlo to vždycky náhle a stejně rychle taky odešlo. Poslední dobou se mi to stává i několikrát denně. Trvá to přibližně minutu a během dne se to opakuje. Celkově mám pocit, že na mě ty léky nemají příliš pozitivní vliv, trápí mě také špatná koncentrace, nesoustředění a "neklid". Stále zatínám zuby, zatínám pěsti, svaly, jsem celkově nervózní. Doktor mi řekl, že to mám pravděpodobně ze stresu ale to se mi moc nezdá, jelikož nemám větší míru zátěže. Ráda bych se zeptala, zda to může mít spojitost s léky, nebo zda Vás napadá i jiná příčina, děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Lucie, pokud Vám byla zjištěna epilepsie, je nutné jí léčit. Antiiepileptika obecně ovlivňují funkci mozku, samozřejmě zabraňují vzniku záchvatů , ale často není jednoduché vybrat správný lék, dávku léku a zvyknout si na to.Levetiracetam patří mezi moderní , velmi často indikovaný a dobře tolerovaný lék . Jen mi dávkování připadá nízké , dávkuje se 2x denně 500 mg, což je nejnižší dávka a pokud není účinný, zvyšuje se až do dávky 2x2000 mg, podle váhy. Vámi popisované stavy mohou být parciální záchvaty, konzultujte to s epileptologem

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: