Epilepsie léčba

Dotaz pouze na odborného zkušeného neurologa: Může být pacient s úplně vyléčenou epilepsií (p. mal) v dětství ve 14 letech a nyní ve věku přes 25 let se léčit bez rizika návratu epilepsie jiným specialistou bez kontroly zdravotního stavu nově kombinací léků: Leponexem 100 mg - 0 - 300 mg + Solian 200 mg - 0 - 200 mg? Kontrolován byl pouze krevní obraz, děkuji. Pacient do současné doby bral jen leponex 1- 0- 3 1/4. Obáváme se vedlejších účinků. Děkuji Vám. Je v každém případě třeba nejdříve zkontrolovat jaterní testy a cholesterol a tuky, které měl od 13 let zvýšené, štítnou žlázu, glukózu, EKG a EEG? EEG nebylo provedeno 8 let, naposledy v pořádku v 18 letech. EKG před 3 lety, zjištěna náchylnost k protažení invervalu QT. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, asi Vám nějak nerozumím. Pokud měl pacient epileptické záchvaty v dětství, pak byl bez potíží, měla být medikaci ukončena a po čase vyloučen z dispenzarizace neurologa. Nechápu tedy , proč byla medikaci ponechána. Samozřejmě u těchto lidí je nový výskyt epileptických záchvatů vyšší než u běžné populace. Nové nasazení je dáno opakováním ep paroxů, nově provedenými vyšetření i- EEG a zobrazení mozku, laboratoře. K Vámi popisované mu postupu se nechci vyjadřovat

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: