Epizodické bolesti hlavy, napětí, porucha vidění - je to psychické?

Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o názor. Poslední 2 roky mám zvláštní stavy. Stačí nějaké rozrušení (kolikrát i bezdůvodné, nevím kde se to ve mě bere), nervozita nebo 1x ostré světlo a dostanu neuvěřitelný nával napětí do hlavy až mám pocit že každou chvíli omdlím nebo že se mi ta hlava rozskočí, mám pocit opilosti (motá se hlava), hlava bolí hlavně na spánkách. Někdy ta epizoda sama přejde, nebo pomůže když se na to nesoustředím a myslím na něco jiného. Asi v 6 případech to ale vygraduje a dostaví se porucha vidění. Uprostřed vidění je bílá mlha s blesky a postupně odchází do stran, trvá to asi půl hodiny. Potom jsem v takovým divným šoku, nemůžu se na nic soustředit, jsem pomalej. Připadám si že mě někdo přetáhl po hlavě a ubral polovinu IQ.Bolest hlavy jsem přičítal stresu v zaměstnání, stavěl jsem svépomocí dům, narodili se nám 2 děti, vážná nemoc otce. Naprosto vše ale dopadlo dobře, všechno je v pořádku a problémy se naopak opakují častěji. S těmi poruchamy vidění chodím na oční. Tam mě řekli, že jsem v pořádku a že by to chtělo na neurologii. Já ale myslím, že je to psychika. Ale nedovedu to pochopit. Jdu třeba ráno do práce, mám to k píchačkám 5 minut a mě zbívá 15 minut, takže pohoda. Ale jen na to pomyslím, přijde ten strašnej nával napětí ....... O svém problému jsem řekl prakt. lékaří a on se zeptal jsetli mě teď bolí hlava nebo špatně vidím. Já řekl že ne a on, že tedy nemá co léčit. Na neurologii mi doporučení nedal. Když jsem to řekl na očním, tak mi doporučení na neurologii napsali oni (bez něj mě prý nevemou).Ještě doplním mám často angíny 4x do roka a dle prakt. lékaře mě čeká jejich odstranění, protože jsou děravé, zdeformované atd. Ve výtěrech streptokok. Omlouvám se za délku dotazu a mohl byste mi prosím napsat svůj názor? Moc děkuji

Odpověď odborníka:

Vážený pane Martine, Váš popis ze všeho nejvíc připomíná migrenózní záchvaty (a rozrušení je také může vyvolat), takže se domnívám, že neurologické vyšetření je to, co byste měl nyní podstoupit. Psychika tam sice také hraje roli, ale řeší to primárně neurolog. KDYŽ VÁS TAM NEPOSLAL PRAKTIK, POŽÁDEJTE OČNÍHO LÉKAŘE.

MUDr. Radkin Honzák, CSc.
MUDr. Radkin Honzák, CSc.

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Možnosti biologické léčby u roztroušené sklerózy
Články: Možnosti biologické léčby u roztroušené sklerózy
Roztroušená skleróza patří...
Mononukleóza
Články: Mononukleóza
Mononukleóza je infekční...
Genetické vyšetření
Články: Genetické vyšetření
Genetické vyšetření je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Dopřejte svým střevům jarní osvěžení!
Články: Dopřejte svým střevům jarní osvěžení!
S příchodem jara mnoho lidí...
Homeopatika si dokážou poradit i s akutní rýmou
Články: Homeopatika si dokážou poradit i s akutní rýmou
Chladné měsíce roku jsou...
Osvědčené metody, jak přestat kouřit
Články: Osvědčené metody, jak přestat kouřit
Už jste vyzkoušeli kdeco...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: