Erekce

Dobrý den zde Vám zasílám odpověď Vaší kolegyně. Chtěl jsem ještě optat, že masturbace mě docela jde, ale penis je ochablí a trvá to cca 2 minuty než dostanu erekci a penis se ztopoří. Myslíte si, že když jsem neměl s manželkou 1 rok a 6 měsíců pohlavní styk, tak že to má vliv na erekci a na pevný penis ?? výsledek od mého urologa Vám zasílám v příloze Dokumentační foto prosím o vaše odborné vyjádření z Vaší strany. Čím by to mohlo být vše způsobeno. Nejsem sportovně založený Vážím 85 kg a měřím 174 cm Děkuji za odpověď Dobrý den Chtěl jsem se Vás optat jestli lymfatické uzliny v třísle mají vliv na erekci ?? Když jsem si silněji zmačkunul v třísle, když jsem měl psychiku, tak jestli se v třísle může něco poškodit, aby nedošlo k erekci ? Už 1 rok a 6 měsíců jsem s manželkou neměl pohlavní styk a myslíte si, že by byla špatná erekce od toho a jestli může byt od toho i ochablí penis ? Při té psychice jsem zhubnul o cca 10 kg dolů a pak jsem během cca 14 dní nabral kila na zpět a jestli toto může mít vliv také na erekci ? Urolog mě provedl kontrolu varlat a krve i sona a nic nenašel vše je v pořádku ale kdybych měl otočené varle, tak to by také poznal ? Myslíte si že 17,98 hodnota hormonů u 25 letého muže je dost nebo málo Děkuji za odpověď Odpověď odborníka: Dobrý den, psychický stav má významný vliv na schopnost erekce (ztopoření penisu) u muže. Dalším významným vlivem je touha po ženě a sexuální dráždivost konkrétní ženy pro konkrétního muže, tj. to, jestli Vás Vaše žena vzrušuje. Je rozdíl, pokud se Vám nedaří dosáhnout erekce nijak, ani drážděním rukou, ani prohlížením erotických obrázků apod., nebo jestli s erekcí v takových případech nemáte, ale nevzrušíte se v přítomnosti vaší ženy. Pokud by e Vám nedařilo dosáhnout erekce nijak., i kdybyste sebevíce chtěl a měl sexuální touhu nebo pokud byste zjistil, že vlastně pocítíte touhu mít sex, je na místě to řešit s lékařem - všeobecným, zda nemáte nějaké organické (cévní apod.) nebo psychické (depresi apod.) onemocnění. Pokud se Vám nedaří ztopoření penisu jen, co se týče pohlavního styku se ženou, je to spíš otázka pro psychologa nebo sexuologa. Otočené varle - strašně bolí, rudne a modrá, takže toho byste si rozhodně všiml. Hormony jsem nenapsal, jaké, ale předpokládám, že výsledek viděl Váš lékař, který Vám také řekl, jestli je jejich hladina v pořádku. Co se týká mačkání uzlin v třísle nebo třísla jako takového, musel byste si tam poškodit nervové nebo cévní zásobení penisu, tj. musel byste si přivodit poměrně závažné poranění, což jen tak zmáčknutím není pravděpodobné. Ale pokud jste měl zvětšené tříselné uzliny z důvodu nějakého onemocnění, které by mohlo postihnout i malou pánev a penis (infekční nebo neinfekční), pak by, nepřímo, mohl mít stav tříselných uzlin vliv na penis. Blíže by Vám tuto otázku odpověděl Váš obvodní lékař nebo Váš urolog. MUDr. Magdalena Žáková Specializace: Všeobecné lékařství Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé Zdroj: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/erekce-67525

Odpověď odborníka:

Bohužel v příloze není čitelný dokument. Kolegyně má ale ve všech bodech pravdu. Nedostatečná pohlavní aktivita by mohla mít do jisté míry negativní vliv na kvalitu erekce. Porucha erekce je charakterizována jako neschopnost dosažení a udržení erekce k provedení pohlavního styku. Dle Všech informací bych se klonil k psychické příčině jako nejpravděpodobnější. Váš urolog však zcela určitě závažné příčiny vyloučil.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: