Erektilní dysfunkce versus léky

Dobrý den přeji! uvítal bych fundovaný názor: ED se u mne projevuje ca. více jak dva roky. Je možné, že se jedná o korelaci s prášky na vysoký krevní tlak?? Po dobu více jak 2 let beru dva léky na vys. krevní tlak: 10mg Prestarium a 10mg Agen, což bylo v minulosti s gramáží 5mg a 5mg. Faktem je, že připisuji této medikaci úspěchy i v oblasti léčby herpesu a hemeroidů - tyto jevy se již vůbec neobjevují. Klasická ranní erekce je už ta tam a chuť na sex rovněž. Děkuji za statement. J.D.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tyto léky nejsou typicky těmi, které by působily takto těžkou erektilní poruchu. Vyloučeno to však není. Nejdůležitější je, zda jste vysledoval, jestli k tomu došlo při změnách medikace. Pokud jste to zpozoroval, tak doporučuji konsultaci na změnu antihypertenziv. Současně byste měl podstoupit vyšetření vzhledem k erektilní dysfunkci

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: