Erythema nodosum

Dobrý den, mám pětiletého syna, cca před rokem a půl prodělal mononukleozu s kterou ležel v nemocnici, jelikož na malé dítě měl velice silné příznaky. Později nám však bylo řečeno na základě alergického vyšetření, že v krvi nemá žádné protilátky a mononukleozu tedy neprodělal. Děcký lékař nám tutu skutečnost vysvětlil tak, že prý to byl asi nějaký příbužný vir či bakterie.U syna se po prodělání onemocnění již po třetí vyskytla Erythema nodosum během jednoho roku. Na nohách se mu dělají poměrně velké bolestivé boule vypadající z prvu jako modřina (vyšetření - rentgen, odběr krve, plicní). Jsou mu nasazena antibiotika v injekcích. Tomu bych se ráda vyhla a proto píši, zda je možné tomuto onemocnění předejít, odstranit jeho příčinu či je jiný způsob jak synovi pomoci. Problému má více. Přestože užívá Singulair 5, Zyrtec, Echynaceový sirup a vitamíny, Neustále má zduřelou sliznici v nose a špatně se mu dýchá, nadměrně denně kýchá, stěžuje si na bolesti břicha a čela, kašel. Prodělal odstranění nosní mandle před cca dvěmi lety. Už si opravdu nevíme rady. Můžete nám prosím poradit. Děkuji

Odpověď odborníka:

Erythema nodosum vzniká často na podkladě infekce v těle či užitých léků. Podle příznaků, které popisujete asi nějaká přetrvávající infekce v ORL oblasti bude, doporučovala bych zaměřit se na odstranění této infekce ev. alergologické a imunologické vyšetření.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: