Escapelle

Dobrý den, před týdnem jsem měla nechráněný pohlavní styk a asi 10 minut na to jsem užila tabletku Escapelle. Hned na to jsme měli s přítelem další pohl.styk. V příbalovém letáku jsem si poté přečetla, že Escapelle zabraňuje těhotenství do 72 hod. po styku, avšak po jejím užití už dále nefunguje. Když jsem ji užila, měla jsem 3 dny po menstruaci. Dnes, po šesti dnech od užití se mi dostavilo slabé krvácení. Prosím tímto o radu, jaká je možnost, že jsem těhotná a zda může být něco v nepořádku. Děkuji mockrát.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těhotná pravděpodobně nebudete, postkoitální antikoncepce rozhodí cyklus ve smyslu nepravidelnosti a krvácení mimo cyklus. Pokud máte styk pravidelně, používejte normální antikoncepci, tato antikoncepce je opravdu jen pro vyjímečné případy, nelze ji užívat často. Doporučuji si udělat těhotenský test, pokud se nedosatví menstruace v trermínu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: