Escitalopram

Dobrý deň, prosím Vás chcem sa spýtať, či novší liek Escitalopram spôsobuje rovnako ako Citalopram veľké stuhnutie svalov na celom tele. Mám k Citalopramu 40mg Xanax 0,5mg, ale napriek tomu je to stuhnutie obrovské, bolí ma celé telo, aj oči, uši, nemôžem otočiť hlavou na bok. Mala by význam zmena na Escitalopram alebo by to vyvolalo rovnaké stavy? Ďakujem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Petro, Escitalopram je derivát Citalopramu a dle studií je Citalopram lépe snášen než Escitalopram. Ale záleží na typu studie. Existují klienti, kteří lepší snáší jede druh a druhý jim nedělá dobře a naopak. Doporučila bych Vám se domluvit s Vaším ambulantním psychiatrem a podívat se na názory v diskuzním fóru na internetu. Domnívám se, že na Vaše ztuhlé svaly by byly dobré nějaká myorelaxancia. Také bych Vám doporučila navštívit neurologa, aby se vyloučila nějaká neurologická nemoc. Domnívám se, že 40mg Citalopramu nebo Escitalopramu je zcela terapeutické, Až půjdete k Vašemu psychiatrovi, pokud nastaly tyto příznaky až po navýšení dávky, zkusit dávku snížit, pokud to Váš psychický stav dovolí. Držím Vám palce, děkuji za Vaši důvěru a přeji příjemný den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: