Escitalopram farmax a hypnogen

Dostala jsem od neurologa Escitalopram Farmax 10mg na deprese,dnes mi předepsal na spani Hypnogen,protože lexaurin mi nepomohl usnout,je to dobrá kompinace?Nemám skušenosti s antidepresivi je ten Escitalopram dobře snášen ze začatku?Mám 3 děti a práci,ráda bych vše zvládala v pohodě.

Odpověď odborníka:

Evo, k léčbě deprese je escitalopram vhodná volba. Doporučuje se první čtyři dny užívat půl tablety ráno po snídani a po čtyřech dnech zvýšit na celou tabletu ráno po snídani. Většinou se nežádoucí účinky nevyskytují, tento lék je dobře snášen . První klinický efekt se dostaví v podobě projasněné nálady a úlevy od deprese a zlepšení spánku sedmý až desátý den užívání. Pokud máte potíže s usnutím, je i Hypnogen vhodným lékem k ulehčení usnutí.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: