Esofagitida i.st.

dobrý den,před měsícem mi byla diagnostikován zánět jícnu,užívám ortanol 1-1-1 a ganaton 1-1-1 , bohužel bez účinku.Velmi špatně se mi polyká,mám neustále hrozně sucho v ústech,pálí mně v krku až za hrudní koš a nutí mně to k suchému kašli.Lěčím se s Crohnovou chorobou(azaprin 200mg,Humira 1x14dní inj.) a astmatem(nyní bez medikace,klidový stav).Pokud nejím dají se mé problémy vydržet,a však po každém jídle se to zhorší.Cítím se jak balón,neustále říhám,tlačí mně žaludek,poté se mi špatně polyká,někdy i dýchá.Včera na pohotovosti mi lékařka řekla,že musím vydržet než se můj stav zlepší,ale je to prý vyléčitelné.Existuje pro mně nějaká varianta okamžité pomoci nebo jiné léky???děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, měla byste navštívit gastroenterologa za účelem kontrolního vyšetření, nezbytné jsou i pravidelné plicní kontroly, byť uvádíte klidový stav AB. Dále je třeba zvážit, jestli k potížím nemůže přispívat např. zvětšená štítná žláza apod. Důležitá jsou dietní a režimová opatření, o kterých jste byla lékaři jistě poučena.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x