Eswl + kortikoidy

Dobrý den, můž být dlouholeté braní kortikoidů (po dobu 9let, 1-0-0) kontraindikací při technice ESWL? Mám se podrobit tomuto zákroku a dočetla jsem se, že se kortikoidy buď musejí vysadit cca 14 dnů před, nebo dokonce z tohoto výkonu jsou pacienti pod kortikoidy vyloučeni. Můj ošetřující urolog na to nebral ohled, mám se nějak "bránit" a požadovat jiný způsob odstranění urolitiázy, nebo není čeho se obávat? Mám RA již 19 let a jen bych si nerada přivolávala další zdravotní komplikace. Děkuji za váš čas i odpověď. P.S.: nemám strach z výkonu, ani event. chvíle bolesti, na tu jsem za ty roky zvyklá, jen se bojím, aby nenastaly nějaké zdravotní komplikace právě kvůli letitému braní kortikoidů.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nenašla jsem užívání kortikoidů obecně jako kontraindikaci. Leda že by se v souvislosti s jejich užíváním nějaká kontraindikace objevila, ale to musí posoudit ošetřující lékař.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x