Eustachova trubice - zánět??

Dobrý den, dcerka 3 roky, měla v poslední době 2x po sobě rýmu, vždy přeléčeno, protože byl nalezen i zánět moč. měchýře. Poprvé Kalcid podruhé Sumetrolim. Během dobírání Sumetrolinu si začala stěžovat že jí ťuká v oušku. Dět. lékařka jí předepsala Otobacit. Po cca týdnu si na ouško stěžovala i nadále, takže jsem jí nechala vyšetřit na ORL: Tam paní doktorka shledala dysfunkci (nebo zánět??!!) Eust. trubice a vpáčený bubínek. ve zprávě je : Res: dysfce ET, praec. 1.sin po rýmě, C2/B T B Předepsala jí Erdomed a Aerius, pak kapičky Otrivin. Je tato léčba správná?? Němělo dojít k přeléčení Antibiotiky?? Začíná si stěžovat i na druhé ouško, může k tomu dojít??!! Díky za odpoveď Kateřina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejsme zde kompetentní hodnotit léčbu jiného lékaře. Pokud není zánět bakteriálního původu, antibiotika se nepodávají (byla by zbytečná). Předepsaná léčba je běžnou současnou léčbou zánětu. Pamatujte, že klinický stav se přese všechno může změnit (může se klidně objevit zánět středního ucha, virový nebo bakteriální, apod.), takže pokud si dcerka stěžuje na obtíže, je na místě jít na ORL znovu a nechat zkontrolovat aktuální stav a případně upravit léčbu dle aktuálního stavu.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: