Euthyrox 75 vážné potíže

Dobrý den, prosím vás o pomoc. Tak jako mnohým lidem, ani mne nikdo nechce věřit, že po dvou půlkách tablety Eutirox 75, muže člověk více méně skolabovat. Nechodím do práce a už asi 4 den mám sevřený krk a vzhledem k tomu, že jsem nemohl vůbec nic sníst, mám asi probléme i se zažíváním. Při náhodném zjištění mých hodnot u praktického lékaře TSH 19,848, fT4 8,14 nasazen praktickým lékařem Eutirox. Poprvé jsem si vzal Eutirox ve čtvrtek. Šel jsem normálně na noční. Ve 2 hodiny ráno na noční, hned po jídle to začalo. Pocit cizího předmětu v krku. Návaly horka, malátnost pocit na omdlení. Nevím jak jsem to v tu chvíli dokázal, ale dojel jsem na pohotovost. Tlak 180/80 v krvi TSH 10. Rentgen plic v pořádku EKG v pořádku. Kapačka, přesně nevím co tam bylo a Neurol na nervy. Po 3 hodinách tlak 105/60. Šel jsem domu v krku fajn. Ale byl jsem, jako by jsem běhal celý večer. Horko na hlavu celková slabost. Ráno jsem si prášek nevzal a bylo mi lépe nicméně pocit v krku, byl pořád dost silný, proto jsem se rozhodl pro jistotu zajet ještě jednou na pohotovost, ale v tu chvíli, hrála už asi psychika.Sono štítné žlázy v pořádku. V nemocnici mně ujistili, že Eutirox bere milion lidí a všichni jsou v pohodě, at si to normálně vezmu ráno znova. S bezmeznou důvěrou jsem se rozhodl věřit odborníkům a vzal jsem si ho tedy, už v sobotu ráno znovu. Okamžitě pocení a všechno znova. Večer jsem propotil 4 trička a 2 tepláky. V neděli opět pohotovost ORL v pořádku. Celý víkend jsem měl nervy na pochodu problémy přicházely návalově. Chvíli jsem si musel lehnout, potom jsem běhal po celém baráku. V neděli večer velké zlepšení. V pondělí návalové stavy opět chvíli, jako bych v pořádku. Pak jsem si musel lehnou velká únava, tlak v krku a na hrudi. Dnes je úterý navštívil jsem podruhé obvodního lékaře v pondělí poprvé. Podotýkám, že se tam střídají dva. A oba se na mě dívali, jako na simulanta první třídy. Asi, že se jsem se přes víkend nudil a jezdil si užívat do nemocnice. Nikdo se s tím nesetkal za celou svou praxi nikdo to neviděl. Ve čtvrtek jdu poprvé za endokrinologem. Mám velký strach, že se na mne budí dívat, také jako na simulanta, který letí do nemocnice při každém píchnutí. Podotýkám, že na pohotovosti jsem byl asi po 2 v životě. Nevěděl jsem, ani kde to je. Prosím kohokoli o zkušenosti a případné doporučení člověka, který pomohl jsem schopen, dojet kvůli svému zdraví klidně do Prahy. A vzhledem k tomu, že jsem prožil nejhorší 4 dny svého života, je to pro mne momentálně na prvním místě. Pomozte prosím.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je samozřejmě možné, že takto přehnaně reaguje váš organismus na léčbu Euthyroxem, i když to opravdu není obvyklá reakce. Rozhodně vše řekněte svému endokrinologovi, aby vám udělal nové odběry a třeba i změnil léčbu tak, ab vám vyhovovala.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: