Euthyrox a rakovina prsu.

Dobrý den, mám šest let po odsraneni ŠŽ /karcenom/ davku 125 a 100 euthyrox střidavé. V září mí paní doktorka řekla, že už mužu brat 125 petkrát a 100 dvakrát v tydnu.Prosím, je to normalní davka, mám kontrolu za pulroku, mám obavy s toho, že to nejakym spusobem ovlivní lečení rakoviny prsu.Poslední vysledky ssTSH 0,114 mlU/l /0,270-4,200/ Free T4 24,0 pmol/l /12,-22,0/ Proti TPO 396,60 IU/ml /do 25,00/ Tyreoglobulin 0,10ug/l /0,00-78,00/ Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je karcinom štítné žlázy vyléčený, pak je zvykem po několika letech přejít ze supresní dávky (jejímž cílem je lehké předávkování a tím zabránění růstu případné zbytkové tkáně štítné žlázy) na dávku substituční, která pouze hradí to, co schází. Dělá se to hlavně kvůli ochraně kostí, ale třeba i kardiovaskulárního aparátu, kterým dlouhodobé předávkování hormony štítné žlázy nedělá dobře. Léčbu rakoviny prsu to žádným způsobem neovlivní. Příjemný den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: