Euthyrox - vysoká dávka

Dobrý den, mám diagnózu autoimunní thyreoiditida zachycená v těžké hypofunkci, v době zahájení léčby jsem měla hodnoty TSH 108,0. Léčím se asi čtyři měsíce, brala jsem Euthyrox 50, 1-0-0, hodnoty TSH mi v době poslední kontroly, na které jsem byla začátkem července, klesly na 13,5. Paní doktorka mi přesto zvýšila dávku Euthyroxu na 1,5-0-0. Asi tak týden mě trápí občasné bušení srdce, není mi špatně, ale spíš je to jen takový divný pocit. Myslíte, že je možné, že hodnoty mi klesly a nyní je na mě dávka Euthyroxu vysoká?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Andreo, cílem je najít takovou dávku levothyroxinu, která dosáhne úplně normalizace hladiny TSH. Někdy se musí chvilku "ladit". To, zda jste předávkovaná nebo ne se pozná snadno z laboratorních hodnot. Otázka je, zda je srdeční frekvence zrychlená, tj. nad 100 a více tepů/min...to může být známkou předávkování. Příjemný den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jaterní onemocnění
Články: Jaterní onemocnění
Výčet jaterních onemocnění...
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
7 tipů, jak si užít léto i s lupénkou
Články: 7 tipů, jak si užít léto i s lupénkou
Sluníčka není třeba se...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Operace srdečních chlopní může zachránit život
Články: Operace srdečních chlopní může zachránit život
Operace srdečních chlopní...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: