Evra náplast a antibiotika

Dobrý den, užívám antikoncepční náplast Evra a dostala jsem antibiotika AmoxiHEXAL 1000. Chtěla bych se zeptat, zda je antikoncepční účinnost zachována či ne. Popřípadě,jak dlouho po skončení užívání je snížena. Děkuji.

Odpověď odborníka:

V příbalovém letáku se uvádí ATB - léky proti bakteriální infekci (obsahující ampicilin, rifampicin, griseofulvin). Amoxihexal obsahuje látku amoxycilin, jde sice o jinou látku, ale přesto jsem se setkala s názorem mnoha gynekologů, kteří doporučují pacientkám i při tomto ATB používat po dobu užívání léku (plus 2-3dny po skončení) doplňkovou antikoncepci - kondom. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Může vás potkat žilní trombóza? Nechte se otestovat!
Články: Může vás potkat žilní trombóza? Nechte se otestovat!
Lidé trpící křečovými...
Chlamydie: opravdová metla moderního člověka?
Články: Chlamydie: opravdová metla moderního člověka?
Možná jste o nich zatím moc...
Gastroskopie
Články: Gastroskopie
Gastroskopie nebo jinak...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Články: Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Lékař odebere krev, do...
Mikrobiologické vyšetření
Články: Mikrobiologické vyšetření
Mikrobiologické vyšetření...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: