Exem

Trpím atopickym exemem a alergii,prez zimu i jaro me v noci začaly svědit nohy.Usnu a ráno se probudim s polámanými nehty a dodrápanou kůži do krve.V noci me to nevzbudí což nechápu.Lecila jsem to masti belogenem která mi nezabrala.Kozni lékařka mela podezření na svrab ale po přeleceni ,,svrabu'' se nic nezlepšilo.Prislo léto,sluníčko a problem byl pryc.Prichazi podzim a je to tady zpátky.Myslite ze to je nedostatkem vitaminu D? A proto se škrábu do krve ?momentalne to neni tak hrozne

Odpověď odborníka:

Atopický ekzém je záležitost doživotní a zhoršení mimo léto je zcela běžné a není závislé na hladině vitamínu D. Potřebujete šikovného kožního lékaře, v dnešní době nejsou jen kortikoidy ( belogent), ale i imunomodulační léky jako je PROTOPIC, které můžete aplikovat dlouhodobě. Tak Vám držím palce. S pozdravem

MUDr. Silvie Rafčíková, MBA
MUDr. Silvie Rafčíková, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Centrum estetické medicíny

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: