Exém v obličeji a kojení

Dobrý den, můžete mi poradit, zda souvisí návrat mého exému v obličeji, pravděpodobně seborea, s dlouhodobým kojením (14 měsíců) a tedy hormonálními změnami? Přibližně po 12 měs. kojení se stav prudce zhoršil, žádne masti nezabírají. Mám omezit kojení či přestat? V minulosti se seborea vyskytla v mých 14 letech, tehdy nezabíralo nic, sama odezněla. Lékařka si s ní tehdy (1988) nevěděla rady, podle synových příznaků (měl ji prvních 6 měsíců také) jsem zjistila, že to byla tato kožní nemoc. Díky moc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hormonální změny mohou být jednou z příčin kožních onemocnění. U Vás se poprvé objevily kožní problémy v období kolem puberty. Je tedy možné, že se Vám kožní problémy objevily znovu s delším odstupem od porodu, kojení v tom může hrát roli také menší roli.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: