Extasystoly

Dobrý den, chcem sa poradit, asi pred 2 mesiacmi som bola na vyšetrení srdca ekg a sono srdca, Holter som nemala. Sono bolo v poriadku, ekg mi ukázalo ojedinelé KES, ja ich osobne nejako nevnímam, lekárka povedala, že mám žit normálne, zdravá strava, športovat, len sa chcem spýtat, ked si meriam tlak, kt. mám dobrý, tep akokedy 70-90, tak sa niekedy aj 2,3krát objaví symbol arytmie, tak či to sú tie extrasystoly, alebo to mám nejako riešit s lekárkou. Inak mám histaminovú intoleranciu, alergiu na roztoče, plesne, brezu, jasen, pes,kon. Užívam desloratadine. A mám ešte jeden dotaz, mám aj problem s trávením a myslím, že to budú podráždené čreva, ked som sedela tak som vnímala vibrovanie a akokeby hlasný pulz a myslela som si práve, či to nie je srdce, ale ked som si lahla, tak sa mi zdalo, že mi pracujú čreva v bruchu,v stoji som to moc nepocitovala, dost tažko sa to popisuje. Dakujem za odpoved a pekný den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nepravidelný tep bude způsoben extrasystolami, pokud UZ srdce a EKG Holter byl v normě, neopakoval bych ho. Extrasystoly nejsou nebezpečné, pouze nepříjemné. Mají je všichni lidé, někteří je pociťují, což je Váš případ. Zhorušují se při stresu, únavě, nevyspání, po alkoholu atd. Někdy je cítit, že se Vám hýbou střeva, záleží na druhu stravy. Myslím si, že je to zcela normální jev.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Chcete kvalitnější erekci? Skoncujte s tabákem
Články: Chcete kvalitnější erekci? Skoncujte s tabákem
Pokud hledáte důvod, proč...
Plicní embolie
Články: Plicní embolie
Plicní embolie je vmetení...
Plísně, alergikovo prokletí
Články: Plísně, alergikovo prokletí
Plísně patří mezi velmi...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Když se rakovina rozšíří do kostí
Články: Když se rakovina rozšíří do kostí
Toto zhoubné onemocnění...
Cvičení Pilates může pomoci odstranit příčiny neplodnosti
Články: Cvičení Pilates může pomoci odstranit příčiny neplodnosti
Početí dítěte se může, ale...
Spolehlivě rozpoznat zánět spojivek se vyplatí
Články: Spolehlivě rozpoznat zánět spojivek se vyplatí
Červené a suché oči...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x