Extaze

Mam dotaz tykajici se uzivani extaze s poruchou srazlivosti krve. Mam Leidenskou mutaci(heterozygot) a jsem obcasnou uzivatelkou(1x mesicne). Na party dodrzuji pravidla pitneho rezimu, chodim pravidelne odpocivat a nekombinuji s jinymi latkami. Je zde nejake riziko trombozy, embolie ci jinym zdravotnich potizi? Děkuji

Odpověď odborníka:

Sama o sobě je extaze droga, proto je nebezpečná u všech lidí. Negativně působí na krevní řečiště. Pokud máte Leidenskou mutaci, máte vyšší riziko embolie, homozygot je na tom hůře, než heterozygot. U vás je riziko vyšší než u běžné populace, procentuálně se nedá vyjádřit. Kromě embolie a trombozy o které píšete může mít extaze vliv na poruchu srdečního rytmu. Doporučuji NEUŽÍVAT. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: