Extirpacia kostrce

Dobrý deň, predovšetkým ďakujem za skoré odpovede na moje otázky, veľmi si to vážim... Chcela by som Vás ešte raz poprosiť o vyjadrenie k mojej ambulantnej správe: Per rectum - mobilnejsie coccygeum, palp. výrazne bolestivé.RTG sacrococcygeum ventralne angulovane v sakrokokcygealnej junkcii. Doporucujem pre dislokaciu kokcygea oper.riešenie - extirpaciu. Som objednaná na zákrok 4.1.2016. Prosím Vás, aký je Váš názor, je to nutné podľa tejto ambulantnej správy? Veľmi pekne ďakujem za Váš odborný názor. Monika

Odpověď odborníka:

Indikace k operaci je vždy na základě potíží pacienta, klinického vyšetření a rtg nálezu. To musí posoudit ortoped, případně budoucí operatér. Je jisté že změna osy kostrče vyvolává potíže, jinou otázkou je jak dlouho tato změna je,zda není již vrozená, zda nebranila nebo nevím dle věku nebude porodu bránit. Nepochybně se s operací nespěchá, zkoušejí se nejdříve konservativní postupy léčení. Mnohdy i úprava posazení napomůže. Pokud se stav do jisté doby, cca půl až 1 rok neupravuje, potom se operuje. Rozhodující je stanovisko vaše a vašeho ortopeda dle nálezů.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x