Extrakce - bolest okolních zubů

Dobrý den. Již jsem pokládala podobný dotaz ale ještě chci upřesnit pár informací. Byla mi vytržena čtyřka nahoře ( záněty, píštělě, pořád nějaké vložky, které byly k ničemu). Po extrakci vznikla nad vytrženou čtyřkou tvrdá boule - dle dr. prý uvolněná kost, ale že to nic není a že to mám jen sledovat, zda neprostupuje dásní. Po extrakci mě pár dní bolel zub za vytrženou čtyřkou - pětka - a to na skus a na poklep, což pomalu ustupovalo . Ted je to tři týdny po extr. a pětka ještě občas trošičku na skus zabolí - méně ( jen když zkousnu opravdu silně) a nebo když na ni zespod silně zaklepu. Podotýkám navíc, že navíc již týden bojuji se suchým lůžkem v místě vytržené čtyřky. Dr. Mi nakonec tu pětku zrentgenoval s tím že je v pořádku, ale chci znát ještě názor někoho jiného. Chci se zeptat, zda je možné že pětka ještě může takto reagovat tři týdny po extrakci ( šlo o složitější extrakci, dlouhé kořeny čtyřky, zub se dlouho viviklával než šel ven) , zda to může souviset s vedlejším suchým lůžkem či tou uvolněnou kostí nad vytrženou čtyřkou ( ta boule - kost - je sice nad čtyřkou ale velice blízko té pětky) . a zda je vyšetření dle rtg dostatečné k tomu, aby se dalo s jistotu říct že v pětce problém není v( dá se z RTG zjistit že zub žije ? Podotýkám že kaz na pětce není )...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bolest pětky by mohly způsobovat všechny uvedené obtíže.Nejpravděpodobnější je ale poškození po extrakci, popř.suché lůžko. Bolesti by ale neměly takto dlouho trvat. Co se RTG týče, to prokáže pouze celistvost zubu, pokud ale zub bolí, je rozhodně ještě živý. Doporučoval bych proto znovu v případě bolestí konzultaci u zubního lékaře. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: