Extrakce kovů po osteosynteze

Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat jaký máte názor na extrakci kovů po osteosyntéze. V dubnu 2014 jsem byla na operaci IV. článku MTC levé ruky a mám fixaci OS Compact hand 2 x 1,5 mm šroubek. Postavení vyhovující a bez jakýchkoliv potíží. Je nutné vytažení šroubků, nebo je bez dosavadních komplikací mohu v ruce ponechat? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, díky za důvěru. Záleží na tom, zda se zlomenina zahojila. To se pozná na rtg. Pokud je zlomenina zahojená, bývá zvykem šrouby ve Vašem věku odstranit. Ale záleží na rozhodnutí operatéra.

MUDr. Vladimír Němec
MUDr. Vladimír Němec

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: ASKLEPION s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: