Extrasystolie

Dobrý den. Mám tzv.extrasystolii. Za 24 hodin jsem měla na holtru 1.180 extrasystol,většina byla SVES,aly byly tam i KES a pár dupletu a Tripletu. Někdy to cítím docela hodně, až tak že je mi slabo,tlak na hrudi ,někdy ne. Co se týká četnosti nevím zda je to ještě v normě.Není to stejné,někdy 15 minut nic a potom během 5 minut třeba i 15.Četla jsemže časté mohou časem způsobit kardiomyopatii.Jinak echo v pořádku, zázěžový test také, jen se při něm zjistil prodloužený QT interval,QTC-490, ale kolapsy nemám. Docela mám strach, protože je mi 46 let a ráda bych ještě něco užila. Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v literatuře je popisována kardiomyopatie s extrasystol, ale je extrémně vzácná. Pokud je ultrazvuk srdce v pořádku, tak bych se nyní neznepokojoval. Co se týká četnosti, máte jich více než obvykle. Nevím, jestli užíváte medikaci na extrasystoly. Jedná se o betablokátory, který někdy snižují výskyt extrasystol. Mají další nežádoucí účinky, proto je vždy důležitý individuální přístup. Držím palce, ať se Vaše potíže zlepší.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: