Extrasystoly

Dobrý den, trápí mě opětované extrasystoly..chodí nepravidelně nekolikrát za den a několikrát za sebou..Může to způsobovat prolaps mitrální chloplně? A ještě se zeptám jak moc jsou nebezpečné . Taky se mi vrátili palpitace tep cca 120 na pet minut pak vše ustane a do toho rychlého tepu ještě extrasystoly..je to nebezpečené..jaké vyšetření kromě holtra na ktérého jdu bych měla požadovat děkuji..A je nějaké řešení aby toto odeznělo,,děkuji šárka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, extrasystoly nejsou nebezpečné, pouze nepříjemné. S prolapsem mitrální chlopně nesouvisí. EKG Holter rozhodne a dalším postupu. Uvidí se jaké druhy extrasystol a dalších arytmií bude na záznamu, poté se mohou doplnit další vyšetření. Někdy se zkouší betablokátory, jde o léky, které snižují tepovou frekvenci, někdy pomohou někdy ne.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: